Keinoja stressin taltuttamiseen - workshop tupakoinnin lopettajille toukokuussa

Haluaisit lopettaa tupakoinnin, mutta stressi tai stressaavat tilanteet pelottavat? Miten selvitä niistä ilman tupakkaa?

Hyvä uutinen on, että tupakoinnin lopettaminen vähentää stressiä. Tutkimusten mukaan puolen vuoden tupakoimattomuuden jälkeen stressitaso laskee merkittävästi. Koska tupakointi on monelle keino purkaa stressiä, sen tilalle täytyy löytää vaihtoehtoisia keinoja. Stressiä lievittämällä tupakoinnin lopettaminenkin helpottuu.

Tule mukaan workshoppiimme kuulemaan lisää ja oppimaan uusia stressinhallintamenetelmiä!

Workshop järjestetään Helsingissä, Pikku Huopalahdessa (Tilkankatu 2) sunnuntaina 7.5.2017 klo 10-14.30.

Workshopin ohjelma:

Aamupäivän aiheena klo 10-12 on tupakointi, stressi ja Mindfulness. Kuulet lisää teemoista ja pääset kokeilemaan erilaisia harjoituksia. Aamupäivän osuuden ohjaa Taina Kangas.

Iltapäivällä klo 12.30-14.30 Opit tekemään TRE-stressinpurkuharjoituksen ja saat mukaasi oppaan, josta löytyy ohjeet kotona tehtävään harjoitukseen. Päivän päätämme loppurentoutukseen. Iltapäivän osuuden ohjaa Tiia Knuutinen.

Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla osoitteeseen taina.kangas@keuhkokatsastus.fi.

Workshopin hinta on 85 euroa (sis. ALV 24%).

Workshoppiin otetaan vain kuusi osallistujaa, joten varaa paikkasi pian!

Kohti uutta motivaatiota ja savutonta kesää!

 

 

Tiia Knuutinen Sertifioitu TRE-ohjaaja Mindfulness-tunnetaitovalmentaja Sosionomi, AMK   www.hellamieli.fi

Tiia Knuutinen
Sertifioitu TRE-ohjaaja
Mindfulness-tunnetaitovalmentaja
Sosionomi, AMK

www.hellamieli.fi

Taina Kangas Terveydenhoitaja Savuttomuusohjaaja Mindfulness-tunnetaitovalmentaja   www.keuhkokatsastus.fi

Taina Kangas
Terveydenhoitaja
Savuttomuusohjaaja
Mindfulness-tunnetaitovalmentaja

www.keuhkokatsastus.fi

Mindfulness ja TRE-stressinpurkuliikkeet tupakoinnin lopettamisen tukena

Mindfulness-menetelmää eli tietoisen läsnäolon taitoja on tutkittu laajasti. Säännöllisen harjoittamisen on todettu lieventävän mm. ahdistus- ja masennusoireita, helpottavan uniongelmia sekä auttavan palautumaan nopeammin stressistä. Harjoitusten on todettu olevan hyödyksi myös tupakoinnin lopettamisessa. Harjoitukset ovat käytännössä meditaatiota istuen tai makuulla, havainnoiden sallivasti omia ajatuksia, tunteita ja kehon tuntemuksia.

Jos kehossa on stressin aiheuttamaa autonomisen hermoston ylivireyttä tai lihasjännityksiä, voi TRE-menetelmästä olla apua. TRE-stressinpurkuliikkeet (Tension, trauma & stress release exercise) on helppo oppia ja niitä voi käyttää tehokkaana itsehoitomenetelmänä stressin, jännitysten ja ahdistuneisuuden hoitoon. TRE käynnistää kehossa luonnollisen “tärinän”, joka vapauttaa syviä lihasjännityksiä ja palauttaa kehomme tasapainoon. Kun keskeneräiset traumat, tunnelukot ja pitkittyneen stressin jännittämät lihakset alkavat vapautua, myös mielemme eheytyy.

Lue lisää TRE-harjoituksista ja siitä, kenelle se soveltuu: Mitä on TRE?  

Tukea tupakoinnin lopettamiseen www.keuhkokatsastus.fi 

Radiojuontaja Kimmo Vehviläinen: "Nikotiininhimo on kauhea tunne"

Radiojuontaja Kimmo Vehviläinen poltti 27 vuotta, lopetti ja jäi kiinni sähkötupakkaan. Nyt hän imeskelee nikotiinikorvaushoitopillereitä ja pyristelee eroon bilepolttamisesta. ”Olen luottavainen, että pystyn ottamaan myös sen viimeisen, ratkaisevan askeleen irti nikotiinikoukusta”, Vehviläinen sanoo.

Lue Suomen ASH:n blogista Kimmon matkasta kohti savutonta ja nikotiinitonta elämää. Oli ilo ja kunnia olla mukana tsemppaamassa Kimmoa! 

TobBlog: Radiojuontaja Kimmo Vehviläinen: "Nikotiininhimo on kauhea tunne!"