Tilaa työpaikallesi keuhkokatsastus

Keuhkokatsastuksessa yrityksen tiloihin pystytetään päiväksi katsastusasema, jossa työntekijä voi käydä testaamassa keuhkojensa toimintakykyä mikrospirometria-tutkimuksella. Samalla hän voi keskustella kokeneen terveydenhuollon asiantuntijan kanssa tupakoinnista sekä saada kannustusta, tukea ja materiaalia lopettamiseen. Tilaisuus on tarkoitettu ensisijaisesti tupakoiville tai aiemmin tupakoineille henkilöille.

Mikrospirometria on puhalluskoe, jolla selvitetään keuhkojen toimintakykyä. Tutkimus on helppo toteuttaa ja sen avulla on mahdollista löytää keuhkoahtaumataudin riskiryhmässä olevat henkilöt. Tarvittaessa henkilö ohjataan jatkotutkimuksiin.

Mitä katsastuksen jälkeen?

Keuhkokatsastuksesta laaditaan yritykselle raportti, josta selviää mm. millaista tukea työntekijät toivovat tupakoinnin lopettamiseen. Katsastuksen jälkeen on mahdollista sopia vieroitusryhmän perustamisesta tai verkkovalmennuksesta.

Tupakasta vieroitusryhmät

Ryhmässä valmistaudutaan yhdessä tupakoinnin lopettamiseen. Ryhmässä saa uusinta tietoa tupakoinnin lopettamisesta, ammattilaisen tukea sekä vertaistukea muutoksen tekemiseen. 

Asiantuntijapalvelut

Keuhkokatsastuksesta saat myös asiantuntija-apua tupakoinnin lopettamiseen liittyvissä ongelmissa tai tehtävissä. Ota yhteyttä, niin mietitään yhdessä, kuinka voin olla avuksi.